divendres, 10 de febrer del 2012

CASTIGAT PER INVESTIGAR EL CAS GÜRTEL

El Tribunal Suprem ha condemnat, per unanimitat dels set magistrats, a onze anys d'inhabilitació professional a Baltasar Garzón per les escoltes de les converses a la presó entre els caps de la 'trama Gürtel' i alguns lletrats. L'alt tribunal l’assenyala culpable dels delictes dels quals era acusat perquè el que va fer no va ser una "interpretació errònia de la llei", sinó "un acte arbitrari, freturós de raó, que desmantella la configuració del procés penal com un procés just".

En l'informatiu 'Hora 14', l'advocat de Baltasar Garzón, Francisco Baena Bocanegra, ha reconegut que l’exmagistrat està "molt afectat, dolgut". El lletrat ha afegit que, si el seu client està d'acord, la seua intenció és seguir lluitant per la innocència de Garzón, "seguir recorrent".

BALTASAR GARZÓN HA DONAT A CONÉIXER AQUEST COMUNICAT:

"Rebutge frontalment la sentència que m'ha estat notificada en el dia d'avui.

Ho faig per entendre que no s'ajusta a dret, que em condemna de forma injusta i predeterminada.

He treballat contra el terrorisme, els traficants de drogues, els crims contra la humanitat i la corrupció. Ho he fet amb la llei en la mà i en unió de fiscals, jutges i policia. En aquest treball, sempre he complert amb rigor les normes, he defensat els drets dels justiciables i de les víctimes en situacions molt adverses.

Ara i al llarg d'aquest procediment, els meus drets han estat sistemàticament violentats, les meves peticions de defensa desateses, el judici oral una excusa, el contingut de la qual ha estat utilitzat només contra mi, prescindint dels elements favorables que em beneficiaven, per a, amb això, poder donar forma a una sentència que ja estava anunciada des de fa mesos.

La meua actuació en el denominat cas Gürtel, es va ajustar a la llei i en el seu desenvolupament, vaig prendre totes les mesures per a garantir el dret de defensa i la investigació de delictes molt greus relacionats amb la corrupció, partint dels contundents indicis i per a evitar la continuïtat delictiva de blanqueig de diners dels caps mafiosos que utilitzaven, com ja ho havien fet abans, als advocats designats.

Se m'ha impedit aportar les proves que ho demostraven i s'ha prescindit de l’implicació i participació d'advocats en la trama.

L'afirmació que es conté en la sentència per a justificar el suposat dol "la inclusió de la clàusula prevenint el dret de defensa deixant a un costat la seua efectivitat, revela que sabia que la seua resolució afectava a aquest dret" és una aberració que contradiu tot el sentit de la mateixa i s'utilitza per a eliminar la base de la meua absolució. La sentència no diu en cap moment quin és el dany produït en el dret de defensa i no ho diu senzillament perquè no existeix. Ho inventa. Així mateix manca a la veritat quan diu que no es va executar la mesura de salvaguardar del dit dret, quan personalment em cuidí de garantir-lo i així ho avalen les proves practicades i ignorades pel tribunal.

Aquesta sentència, sense cap raó jurídica ni proves que la sustenten, elimina tota possibilitat per a investigar la corrupció i els seus delictes associats obrint espais d'impunitat i contribueix greument, en l'afany d'acabar amb un concret jutge, a laminar la independència dels jutges a Espanya.

Acudiré a les vies legals que corresponguen per a combatre aquesta sentència i exerciré totes les accions que siguen pertinents per a tractar de pal·liar el perjudici irreparable que els autors d'aquesta sentència han comès.

Madrid a 9 de febrer de 2012"

CARTA DE LA FILLA DE GARZÓN: "ALS QUI AVUI BRINDARAN AMB XAMPANY"

"Aquesta carta està dirigida a tots aquells que avui brindaran amb xampany per la inhabilitació de Baltasar Garzón.

A vostès, que durant anys han abocat insults i mentides; a vostès, que per fi avui han arribat a la seua meta, han aconseguit el seu trofeu.

A tots vostès els diré que mai ens faran baixar el cap, que mai vessarem una sola llàgrima per la seua culpa. No els donarem aquest gust.

Ens han tocat, però no enfonsat; i lluny de fer-nos perdre la fe en aquesta societat ens han donat més força per a seguir lluitant per un món en el qual la Justícia siga autèntica, sense sectarismes, sense estar guiada per enveges; per acords de passadís.

Una Justícia que respecta a les víctimes, que aplica la llei sense por a les represàlies. Una Justícia de debò, en la qual m'han ensenyat a creure des que vaig néixer i que desitjo que la meua filla, que avui correteja aliena a tot, conega i aprenga a voler, malgrat que ara haja estat minvada. Un pas enrere que vostès atribuïxen a Baltasar però que no és més que el reflex de la seva pròpia condició.

Però sobretot, els desitje que aquest colp, que vostès han anunciat des de fa anys, no es torne en contra de la nostra societat, per les greus conseqüències que la jurisprudència sembrada pugui tenir.

Vostès avui brindaran amb xampany, però nosaltres ho farem junts, cada nit, perquè sabem que el meu pare és innocent i que la nostra consciència SÍ està tranquil·la.

Madríd, 9 de febrer de 2012.

María Garzón Molina"

A MÉS DE FER EL RIDÍCUL INTERNACIONALMENT, EL SUPREM, TATXA D’"INACCEPTABLES" I "FRÍVOLES" LES CRÍTIQUES A LA SEUA DECISIÓ D'INHABILITAR AL JUTGE GARZÓN EN UN COMUNICAT:

"Són totalment inacceptables els atacs tant personals com institucionals que qüestionen de manera frívola i freturosa de fonament l'actuació del Tribunal Suprem", indica l'alt tribunal en un comunicat. (1)

La Presidència -que exerceix Carlos Dívar- afegeix que aquestes opinions lleven legitimitat a la institució i desacrediten els seus components, als quals s'atribueixen "altres intencions més enllà de la recta i imparcial aplicació de la llei, el que constitueix un greu atemptat a l'Estat de Dret". (2)

El comunicat concreta que aboca aquesta opinió "des del seu més absolut respecte al dret a la crítica de les resolucions judicials" i agrega que la Sala responsable de la decisió, la Segona, ha actuat "en el legítim exercici de les seves competències i amb absoluta independència i imparcialitat". (3)

Dívar recorda que la sentència ha contat amb la unanimitat dels membres del tribunal i recalca que la resolució posa fi "a un procés judicial transparent i ple de garanties". (4)

"Convé ressaltar finalment la funció primordial que un Poder Judicial independent ocupa en l'Estat democràtic i de Dret per a salvaguardar els drets i llibertats dels ciutadans i per a assegurar que l'aplicació de la llei sigui igual per a tots", conclou el comunicat. (5)

Notes al comunicat del Suprem:
1) Si les crítiques són frívoles, què són les actuacions del tribunal?
2) a) Que ja no s’ho fan ells prou? b) Les atribueixen? c) Que no són ben evidents? d) Per a aquest tipus d’atemptats,els més grossos els seus.
3) Voldran que ens ho cregam a aquestes altures.
4) Més que transparent: tèrbol.
5) Doncs, que ho posen en pràctica contra els malfactors, i no contra els qui els investiguen.



2 comentaris: