dijous, 13 d’octubre del 2011

ROCIO VA DE ROMERIA o L’ATREVIMENT DE LA IGNORÀNCIA

ROCIO CASANOVA és una apessebrada de Canal Nou, que cobra com a tertuliana en el programa “Bon dia Comunitat Valenciana” i ho fa gràcies als seus mèrits personals: ser familiar d’un alt càrrec de la Generalitat.
Sembla que, acostumada com està a la seguretat de menjar del pessebre, no es preocupa per documentar-se i va al recte, com si anara de romeria, solta la llengua amb la facilitat i l’atreviment que origina la ignorància.
Aquesta ignorància, privada de reflexió, fa que els seus comentaris puguen arribar a ofendre greument molts ciutadans, als quals desprècia, agredeix i intenta humiliar, encara que de vegades només arribe a aconseguir d’ells un sentiment de vergonya perquè en ple segle XXI encara queden a València éssers que diguen coses com aquesta:
Me irrita un poco, me cabrea y me da también un poco de pena que estén tan empecinados con el tema del valenciano.
Justament el mateix em passa a mi en llegir a la premsa les seues expressions imperialistes, dominadores, exclusivistes i contràries a l’esperit i finalitat del mitjà en el qual parlava, que per cert, estic pagant amb els meus impostos, cosa que inclou el sou que ella cobra por ser vos quien sois.
Però va seguir soltant la llengua:
Porqué siguen ustedes tan empecinados con el tema del valenciano? Cuando digo ustedes me refiero a los políticos, cuando en el resto de Europa nos llevan por delante.
Què vol dir Ustedes són los políticos? Tots els polítics? Què vol dir Europa nos llevan por delante? Està relacionat amb la tracció mecànica o el transport?
Desconeixent els resultats reals, els estudis i les estadístiques, la seua atrevida ignorància la fa anar tan lluny com per a dir que els xiquets d’ara:
Van a ser, son una generación que ya lo somos nosotros, donde no somos competitivos en el resto del mundo por una tontería.
Evidentment és per una tonteria, la seua. Si ella fora competitiva no estaria menjant del pessebre i els contribuents ens estalviaríem els diners malgastats en mantenir-la.
La seua ignorància és tan vasta que abarca tots els camps i la fa, com es diu vulgarment, pixar fora de test; ací teniu una mostra del que va dir amb motiu del judici a Berlusconi per haver mantingut relacions sexuals amb una menor, a la qual:
Nadie le puso un puñal en el pecho para irse con Berlusconi, y nunca dijo que era menor de edad.
Per arrematar la faena, que sembla de rejoneo, va:
Romper una lanza a favor, no ya por Berlusconi, sino por cualquier señor que tenga relaciones sexuales con una señorita de este tipo.
I continuarà així (dissortadament)

2 comentaris:

  1. És per a denunciar-la! I la Llei de Creació? Se l'ha mirda?
    D.

    ResponElimina
  2. Segur que aquesta no mira més que l'espill quan està davant i la paga quan li arriba (per a contar-la)

    ResponElimina