dimarts, 17 d’abril del 2012

PROPAGANDA GRATUÏTA


Precisament el dia que es commemorava l’aniversari de la proclamació de la república, la casa reial va informar que el rei Juan Carlos havia estat intervingut d’una fractura de maluc.

Si seguírem la tradició histórica d’anomenar els reis per alguna característica distintiva, jo proposaria un nom per a l’actual Borbón: Juan Carlos I el Operado.

O no? Segons un reportatge que he llegit a la premsa, ha patit el següents accidents o intervencions:

  1.- Maluc trencat (en una cacera)
  2.- Tendó d’Aquil·les
  3.- Pròtesi al genoll dret (per lesions antigues)
  4.- Pulmó dret (extirpació d’un nòdul)
  5.- Varius a la cama dreta (intervenció per lesions esportives)
 6.- Fissura a la mà dreta (accident d’esquí)
  7.- Fractura al genoll dret (accident d’esquí)
  8.- Ull de vellut (en una cacera)
  9.- Fissura de la pelvis (accident d’esquí)
10.- Tall al braç esquerre (accident amb un vidre)
11.- Mals d’esquena (per una relliscada al Fortuna)
12.- Fractura del maluc (per voler caçar elefants)

Si observeu amb detall, descobrireu que quasi tots els mals li venen per la dreta...

No entenc com després de tots els problemes que ha tingut a causa dels esports, l’esquí i la cacera encara té ganes, als seus 74 anys, d’anar a l’Àfrica a matar un pobre elefant.

Potser a Botswana li tenien preparat un paquiderm ja envellit d’algun circ, en una operació semblant al cas de l’ós Mitrofan, que estava domesticat per a entretenir els visitants d’un parc rus, el van emborratxar i li’l posaren davant perquè semblés salvatge, i es donés el gust de matar-lo.

També diu la premsa que l’assassinat d’un elefant pot arribar a costar fins a 100.000 €, segons el pes dels ullals de la víctima, però com estem en temps de crisi i cal retallar despeses, potser agafà el paquet bàsic: 45.000 €, cosa que representa un 32% de la seua asignació anual.

Hagut compte que la caça comporta escopetes i similiars, és a dir, una altra font d’accidents borbónicos, si jo fos el seu metge de capçalera prescriuria a tota la família reial l’allunyament de qualsevol arma de foc , inclosos els encenedors de cuina. Així Dª. Sofia no es veuria obligada a repetir que son cosas de niños.

Si afegim les brillants actuacions de la família reial política, tot plegat, no és propaganda republicana gratuïta?

4 comentaris:

 1. Donades les circumstàncies quasi millor deixar-los actuar sense mes... Igual si que cal donar-los armes de foc. Però una a cada membre i tancar-los una setmana a la Zarzuela.

  ResponElimina
 2. No necessita cap elefant: les trompades se les pega sol.
  D.

  ResponElimina
  Respostes
  1. I després diu que ho sent (més ho sentiran els elefants)
   I que no ho tornarà a fer (però quan anà a la cacera ja tenia el propòsit de no tornar-hi més, que els anys ja li pesen (o siga, la cosa li ha eixit ben barata)

   Elimina