dilluns, 8 d’octubre del 2012

VIOLETAS IMPERIALES

El ministre no-sé de-què, José Ignacio Wert estudia pagar a col·legis privats perquè ensenyen, debades, en castellà, a les comunitats autònomes amb llengua cooficial, perquè les malvades autoritats es neguen a oferir una educació vehicular en aquest idioma imperial. 


* * * * * 

Alfonso Guerra, va criticar durament la deriva nacionalista no espanyola i considerà "xenòfob" afirmar que España roba a Catalunya. Pel que sembla ha oblidat què feia el seu germà des d’un despatx oficial andalús (seria un patriota?) 


En una mostra més de la seua fina intel·ligència va afegir: la solidaritat no es produeix entre territoris, és entre contribuents; qui paga 100 € a Barcelona pagarà més que qui paga 100 € a Cáceres, Vigo o Málaga? tot assegurant que Catalunya no realitza un sobreesforç fiscal respecte a d’altres llocs. I es va quedar tan fresc. No va dir, però, si els 100 € de Barcelona es queden allí o acaben a Cáceres, Vigo o Málaga. 


Fent gala de la seua cultura i habilitat dialèctica ha reblat el clau fent una crida als partits catalans, perquè Catalunya necessita que algun partit parle amb la veritat i faça front a las mentides del nacionalisme. Del nacionalisme espanyol, voldrà dir, o és que no se’n recorda de quan es vantava d’haver cepillado l’estatut d’autonomia que havia promés Zapatero i es va atorgar el poble de Catalunya? 

* * * * * 


Felipe González, expresident del govern espanyol va dir que no hi haurà independència ni a Catalunya ni en cap altre territori de l'estat, perquè aquest escenari porta la ciutadania a una frustració perillosa. El que no sabíem és que també és membre de l’Organització Mundial de la Salut, perquè va alertar que Europa està infectada d'un virus que ja va tenir al segle XX i que es diu nacionalisme insolidari. Sembla clar que ell té la vacuna? 


* * * * * 


Monago, president de la Junta extremenya, també va disparar a discreció: el referèndum no tindrà cap validesa, només servirà per a fer soroll; i el va comparar amb una consulta a Extremadura sobre si l'uniforme oficial seria de lagarterana. Ell s’ho perd, perquè, així vestit, quedaria d’allò més propi i racial. 

* * * * * 


Ciutadans dóna suport a la concentració de divendres vinent, 12 d'Octubre, Dia de la Hispanitat, a la plaça de Catalunya de Barcelona, perquè el separatisme regional ja ha arribat massa enllà i la resposta és necessària de forma urgent per a detenir els secessionistes. Allí trobaran els seus companys de viatge i aniran tots a una, etc. etc. 


* * * * * 


La Comissió Permanent dels bisbes considera inadmissible negar unilateralment la sobirania d'Espanya. També van dir que cal evitar els riscos evidents de manipulació de la veritat històrica; i què faran amb la Bíblia? 

Fins ací el florilegi. 

Continuarà...
2 comentaris:

  1. Està gràciós el recull de premsa comentat que has fet. Saps què et dic? In, inde, independència.

    ResponElimina
  2. El problema és com fer entendre a aquests senyors que s'acabaren els "fastos imperiales"

    ResponElimina